Nak pergi melancong? Jangan tinggalkan kami!

Buat apa beli SIM baru untuk melancong kalau anda boleh bawa pelan Yoodo anda ke luar negara. Dapatkan akses penuh ke Data Berkelajuan Tinggi, Panggilan dan SMS pada kadar tetap (serendah RM5 sehari)! Ibarat anda bawa kami melancong bersama-sama!

Guna Pelan Yoodo semasa anda

Roam Like Home membolehkan anda membuat panggilan, menghantar teks dan melayari internet dengan pelan Yoodo* yang sama seperti masih berada di Malaysia.

*Tidak boleh digunakan dengan
pelan data tanpa had.

*Tidak boleh digunakan dengan pelan data tanpa had.

Beli lebih awal!

Anda hanya perlu pastikan mod perantauan dihidupkan semasa anda sampai ke destinasi dan ia akan diaktifkan secara automatik apabila anda menggunakan data, membuat panggilan atau menghantar SMS!

Tidak perlu SIM tambahan

Tak perlu keluar dan masukkan SIM! Simpan SIM Yoodo dalam telefon anda sepanjang perjalanan.

Masih tak boleh buat pilihan terbaik semasa merantau atau melancong ke luar negara? Kami sediakan perbandingan di bawah untuk anda!

Kadar Roam Like Home

Ke mana anda akan pergi?

Pembekal Rangkaian

Singtel/M1/Starhub

Roam Like Home Zone A

1 day pass

3 day pass

7 day pass

RM5

RM13

RM30

Nota Penting
  1. Untuk memastikan tiada kejutan pada bil anda, kami telah menggantung kesemua aktiviti yang boleh dikenakan caj. Jika anda tidak melanggan pas perantauan kami, anda tidak akan dapat menerima atau membuat panggilan semasa berada di luar Malaysia.
  2. Sila pastikan tetapan APN pada telefon anda adalah betul. Rujuk di sini untuk langkah mudah bagi memeriksa dan menukar tetapan sebelum meninggalkan negara ini.
  3. Pastikan anda berhubung dengan rakan terpilih kami semasa berada di lokasi baru untuk pengalaman perantauan terbaik. Klik di sini untuk melihat senarai rakan kami di setiap negara.
  4. Pas perantauan kami adalah sah untuk 24, 72 atau 168 jam selepas pengaktifan.
  5. Untuk mengaktifkan pas perantauan, anda hanya perlu menghidupkan data perantauan, hantar SMS, anda buat panggilan.
Soalan Lazim

Roam Like Home tersedia untuk 67 negara. Klik di sini untuk lihat senarai negara-negara tersebut.

Kosnya hanya RM5, RM10 atau RM20 sehari untuk Roam Like Home (bergantung pada negara yang anda lawat). Nikmati kebebasan untuk menggunakan pelan Yoodo domestik anda semasa berada di luar negara tanpa perlu risaukan caj perantauan!

Pas Roam Like Home disediakan untuk tempoh 24, 72 atau 168 jam bermula dari masa pengaktifan. Contohnya, jika anda beli dan aktifkan pas 1 hari pada 12 Disember, jam 3.00 petang, ia akan luput pada 13 Disember, jam 3:00 petang.

Anda perlu memastikan tetapan APN anda betul untuk menggunakan perkhidmatan perantauan kami. Jika nama APN anda adalah Yoodo, anda tak perlu tukar apa-apa. Jika bukan, klik di sini untuk maklumat lanjut.

Maaf, tidak boleh. Data Unlimited hanya dapat digunakan di dalam negeri. Caj biasa IDD dan perantauan akan dikenakan untuk penggunaan di luar negara. Tapi kami sudah memberi 2GB Data perantauan khas untuk tujuan ini. Anda hanya perlu membeli pas Roam Like Home untuk menggunakannya.

Data Merantau 2GB percuma anda akan mengikut kelajuan Data pelan anda, samada 3 Mbps atau 6 Mbps.

Panggilan Terus Antarabangsa (IDD)

Kadar Panggilan & SMS Antarabangsa

IDD dikategorikan di bawah Zon A dan Zon B. Jadi anda boleh menggunakan satu IDD yang sama untuk membuat panggilan, menghantar SMS dan mengakses data di mana-mana negara di bawah zon yang sama.

Panggilan Terus Antarabangsa (IDD)

Saya nak hubungi

IDD Zone A

Buat panggilan dan hantar SMS ke lebih daripada 80 negara. Sah untuk selama 365 hari dari tempoh pembelian.

Buat panggilan dan hantar SMS ke lebih daripada 125 negara. Sah untuk selama 365 hari dari tempoh pembelian.

Pelan IDD anda:

RM 0
Panggilan
minit
RM0

SMS
SMS
RM0