Tukar sekarang & dapat

7GB X 12 Bulan PERCUMA*

Baru kenal Yoodo? Bagus!
Aktifkan SIM Yoodo pertama anda dengan minimum
20GB data Kelajuan Tinggi untuk menikmati 7GB PERCUMA setiap bulan selama 12 bulan.
Tempoh kempen: 1 Ogos - 31 Okt 2023

*Tertakluk pada T&S

Bagaimana nak nikmati promo Bonus7?

Langgan pelan Data Berkelajuan Tinggi dengan minimum 20GB setiap bulan.
Pastikan pembaharuan automatik (auto-renewal) anda aktif sepanjang 12 kitaran pengebilan dari tarikh pengaktifan.
Pastikan anda menyediakan pembayaran dengan kad kredit/debit ATAU mempunyai kredit Yoodo yang mencukupi setiap bulan untuk pembaharuan automatik.

Kenapa tukar ke Yoodo?

Ubah suai
sampai sesuai

Ubah suai sampai sesuai

Cipta pelan mudah alih anda sendiri. Pilih data, panggilan dan SMS yang anda mahukan dan bayar untuk apa yang anda perlukan.

100%
digital

100% digital

Aktifkan talian, urus dan bayar
semua dalam aplikasi Yoodo.
Anda juga boleh mengaktifkan
talian Yoodo dalam masa 5 minit
dengan eSIM.

Kini dengan
5G!

Kini dengan 5G!

Alami hubungan yang lebih efisien dengan kelajuan 10x ganda. Hanya dengan 5G.

Ubah suai Pelan Mudah Alih anda
dengan Data Berkelajuan Tinggi

Data
GB
RM0

TAWARAN MASA TERHAD: Dapatkan 20GB Data High-Speed Kini Hanya RM20!

RM5

Panggilan
minit
RM0

SMS
SMS
RM0
Pelan baru anda:
RM0 /bulan

Bagaimana nak dapat data BONUS7?

Langkah 1

Muat turun aplikasi Yoodo. DIY pelan anda dengan data Kelajuan Tinggi 20GB ke atas.

Langkah 2

Sahkan pelan anda dan buat pembayaran.

Langkah 3

7GB PERCUMA BONUS7 akan ditambahkan pada pembelian pelan data terpilih dan juga Bonus 5GB untuk pengaktifan kali pertama.

Soalan Lazim

Kempen BONUS7 menawarkan 7GB data Bonus untuk 12 kitaran pengebilan (berjumlah 84GB dalam masa setahun) kepada pelanggan baharu.

Kempen ini akan berlangsung dari 1 Ogos sehingga 31 Oktober 2023.

Hanya pelanggan Yoodo baharu yang mengaktifkan talian Yoodo pertama mereka dalam tempoh kempen layak menyertai kempen ini.

Untuk pengaktifan SIM fizikal:

 1. Pesan SIM Yoodo.
 2. Sebaik sahaja SIM anda tiba, muat turun aplikasi Yoodo -> Pilih ‘Aktifkan SIM’ -> Pilih ‘SIM Fizikal’- > Aktifkan pelan anda
  (Langgan mana-mana pelan Data Berkelajuan Tinggi dari 20GB dan ke atas)
 3. Selepas mengaktifkan talian anda, anda akan menerima data bonus Pengaktifan Pertama 5GB serta 7GB data Bonus pertama anda (Pergi ke Dashboard -> Pelan Saya -> Data / Lihat Pelan).
 4. Untuk 11 kitaran pengebilan seterusnya, pastikan butang pelan auto pembaharuan diaktifkan (disyorkan). Atau jika anda ingin menukar pelan, sila pastikan anda melanggan mana-mana pelan dengan Data Berkelajuan Tinggi dari 20GB ke atas untuk kekal layak menerima data Bonus 7GB.

Untuk pengaktifan eSIM:

 1. Muat turun Aplikasi Yoodo -> Pilih ‘Aktifkan SIM’ -> Pilih ‘eSIM’ -> Aktifkan pelan anda
  (Langgan mana-mana pelan Data Berkelajuan Tinggi daripada 20GB ke atas)
 2. Selepas mengaktifkan talian anda, anda akan menerima data bonus Pengaktifan Pertama 5GB serta 7GB data Bonus pertama anda (Pergi ke Dashboard -> Pelan Saya -> Data / Lihat Pelan).
 3. Untuk 11 kitaran pengebilan seterusnya, pastikan butang pelan auto pembaharuan diaktifkan (disyorkan). Atau jika anda ingin menukar pelan, sila pastikan anda melanggan mana-mana pelan dengan Data Berkelajuan Tinggi dari 20GB ke atas untuk kekal layak menerima data Bonus 7GB.

Nota:

 • Jika anda tidak mempunyai sebarang kad kredit atau debit yang ditetapkan pada proses pembayaran anda, sila pastikan anda mempunyai Kredit Yoodo atau Yoodo Point yang mencukupi untuk pembaharuan automatik.
 • Jika anda memilih kad kredit sebagai kaedah pembayaran. Sila semak semula tarikh tamat tempoh untuk mengelakkan kegagalan pembayaran untuk pembaharuan automatik.

Tidak. Kempen ini hanya untuk pelanggan Yoodo baharu yang mengaktifkan talian Yoodo pertama mereka dalam masa tempoh kempen.

Tidak. Anda tidak lagi layak untuk mendapat data bonus 7GB sebaik sahaja talian anda dipadamkan pada bila-bila masa dalam 11 kitaran pengebilan seterusnya.

Tidak. Anda tidak lagi layak untuk mendapat data bonus 7GB sebaik sahaja talian anda ditukar ke pelan Tanpa Had atau pelan data Berkelajuan Tinggi di bawah 20GB pada bila-bila masa dalam 11 kitaran pengebilan seterusnya.

Hanya talian mudah alih pertama akaun Yoodo yang baharu layak untuk menyertai kempen ini.

Tidak, anda akan hilang kelayakan daripada menyertai kempen BONUS7 jika anda memilih untuk mengaktifkan pelanjutan tempoh sah pelan anda.

Data bonus 7GB akan diberikan dalam masa 3 jam selepas pengaktifan talian.

Anda akan menerima pemberitahuan melalui e-mel yang berdaftar bersama Yoodo dan juga melalui aplikasi Yoodo. Sebagai alternatif, anda boleh melihat baki kuota data anda dengan mudah dalam aplikasi. (Pergi ke Dashboard -> Pelan Saya -> Pelan Data/Lihat).

Data Bonus 7GB akan ditambahkan pada kuota data pelan asas anda. Sebagai contoh, jika anda melanggan pelan data 20GB dan layak untuk promosi BONUS7 serta data bonus pengaktifan pertama 5GB, pada bulan pertama, anda akan mempunyai data berjumlah 32GB.

 1. Tempoh BONUS7 (“Kempen”) adalah dari 1 Ogos sehingga 31 Oktober 2023.
 2. Kempen ini terbuka kepada pelanggan Yoodo baharu yang mendaftar dan mengaktifkan talian pertama Yoodo baharu atau penukaran talian mudah alih mereka daripada pembekal telekomunikasi lain dan melanggan data Berkelajuan Tinggi (20GB dan ke atas) dalam tempoh kempen.
 3. Pelanggan yang layak mesti melanggan pelan Data Berkelajuan Tinggi dengan minimum 20GB ke atas sepanjang 12 kitaran pengebilan dari tarikh pengaktifan.
 4. Hanya talian pertama akaun baharu layak menyertai kempen ini.
 5. Pelanggan baharu yang mendaftar untuk pelan data Tanpa Had atau Pelanjutan Tempoh Sah (90 atau 180 hari) tidak layak untuk menyertai kempen ini.
 6. Yoodo berhak untuk menukar, meminda, menyemak, menambah, memadam, mengubah, menggantung, membatalkan, mengubah suai atau menangguhkan kempen ini tanpa notis awal pada bila-bila masa.
 7. Yoodo tidak bertanggungjawab untuk sebarang ralat, peninggalan, gangguan, pemadaman, kecacatan, kelewatan dalam operasi atau penghantaran, kegagalan talian komunikasi, kecurian atau kemusnahan, akses tanpa kebenaran kepada atau pengubahan komunikasi pengguna atau ahli atau sebarang masalah atau kerosakan teknikal rangkaian atau talian telekomunikasi kami, pelayan atau pembekal, perisian dan kegagalan e-mel.