KEMBALI KE BLOG

5 Perkara Paling Besar Yang Kita Telah Capai Bersama

Disember 24, 2020

Tahun ini merupakan tahun paling mencabar, namun kita semua sudah berjaya mengharunginya bersama-sama!

Bila fikir balik, tahun ini dipenuhi dengan musibah yang datang menimpa bulan demi bulan. Ada sahaja yang datang. Dunia pernah mengalami gempa bumi besar, banjir besar, kebakaran besar, pandemik, letupan besar, dan macam-macam lagi sampai kita semua tak larat nak kira.

Tapi bak kata orang, bila cabaran datang, tandanya kita nak naik level! (Cuma, jangan lah laju sangat nak kita semua naik level). Okay, serius sikit guys. Sebenarnya, kitorang pun tak boleh nak menghadap segala yang baik dan buruk tanpa korang semua! So korang boleh tepuk bahu sendiri. Kitorang nak tepuk and peluk korang… cuma, itulah… ada #PenjarakanSosial pula.

Sebelum kitorang bawa korang menelusuri saat-saat terbaik sepanjang tahun 2020, kitorang nak buat shout out untuk korang semua! Korang adalah MVP sebenar dan sumber motivasi kitorang untuk memberi perkhidmatan terbaik. Kalau korang tak perasan, kitorang dinobatkan sebagai Pengendali Rangkaian Maya Mudah Alih Terbaik (Best Mobile Virtual Network Operator) untuk tahun  2020 oleh PC.Com. Terima kasih atas dorongan untuk kitorang terus cuba menjadi lebih baik.

Okay, boleh mula drum roll! Jom kita lihat apa yang kita semua telah capai bersama-sama pada tahun 2020.

Pengenalan pelan Unlimited

Ya, kitorang tahu, kitorang langgar janji ubah suai dengan pelancaran pelan tanpa had! Kitorang minta maaf 😢 Kitorang cuma nak berikan perkhidmatan yang lebih baik. Cuma kitorang sangkut antara barang baik dengan kebolehan untuk ubah suai. Jadi, kitorang putuskan untuk korang semua boleh menikmati pelan tanpa had dan tanpa perlu belanja ke atas benda yang tidak penting.

Berjumpa dengan Monster 2020

Bukan pandemik atau bencana pada tahun 2020 ya. Apa yang kitorang maksudkan adalah Monster 2020 Yodo. Raksasa yang kita semua suka sebab bawa hadiah 20GB pada hanya RM20! Cuma yang sedihnya, kita terpaksa ucapkan selamat tinggal kepada Monster ini. Seperti wira-wira yang lain, dia diperlukan di tempat lain buat masa ini. Nanti kitorang tengokkan kalau ada berita mengenai kepulangannya.

Pas kelas tak ada, tetapi ada Power Pass

Kitorang tak boleh tolong korang dengan kehadiran kelas, tapi kitorang boleh tolong korang berjaga malam (untuk buat assignment mahupun main game!)! Ada rasa kuasa mengalir dalam diri tak dengan 100GB pada hanya RM2? Kitorang dapat rasa! Bak kata ‘pepatah’, dah pergi HD, buat apa balik ke 720p. Korang serius kena cuba.

Kita semua suka Double Special

Samada nak pesan Indomee di kedai mamak mahupun Double Special Yoodo! Lagi banyak, lagi bagus, kan? Lagi-lagi kalau dapat lebih daripada apa yang korang harapkan! Nikmati data berganda dengan setiap pembelian 5GB ke atas dalam pelan bulanan korang. Kenapa tak nak data percuma? Cuba try dulu baru tahu!

Dan yang terakhir, sesi #VirtuaLepak dengan korang semua seramai lebih 2,000 orang!

Kitorang mungkin tak boleh nak adakan acara secara fizikal. Tapi korang semua berjaya sertai hari #VirtuaLepak Community Day 2020! Jarak jauh mendekatkan hati kita semua *wink wink*. Kitorang mengaku, interaksi sosial (dan dapat tengok muka) dengan korang semua menjadikan penjarakan sosial lebih mudah.

 

Tahun 2020 mungkin bukan tahun yang seperti kita semua harapkan, tapi ia mengajar kita erti untuk bekerjasama. Kadangkala, kita terpaksa berjauhan. Namun, ia bukannya sentiasa teruk atau menyedihkan. Jom tengok sedutan apa yang kita telah capai bersama melalui video Yoodo’s 2020 Rewind! Sehingga kita bertemu lagi, dan jaga diri!